Alles ontstaat van nature en jouw lichaam weet…
Alles wat we dachten te weten blijkt in het Hier en Nu nieuwe deuren te openen. Al jaren duik ik in dynamieken, het veld waarin alles met alles alles verbonden is en mag ik ontleren, vergeten wat ik me ooit eens eigen heb gemaakt en me open stellen voor een nieuwe taal: de taal van innerlijke wijsheid.  Ik laat me voeden door mooie sacred sistercircles, ceremonies en het werk met mensen, groot en klein,  die zo open staan, zoveel voelen, weten en zien. In elke ontmoeting ontmoet ik een deel van mijzelf. In hun ogen zie ik hun kracht, hun verlangen en tegelijk hun pijn, hun verdriet. En daar voel ik het ontstaan van een nieuwe vorm voor onderwijs, voor samen leren. Zo ontstond deze post die ik deelde op social media.Mag de school weer een tribe zijn?
Mag het weer een herinnering zijn aan oeroude wijsheid verbonden met ons lichaam en onze natuurlijke beweging?
Wakker in de wereld van nu is een hele reis.
Langzaam wring ik mezelf uit mijn omhulsel van waaruit ik de wereld bekeek en stap midden in een nieuwe werkelijkheid. Ik begrijp nu wat ik al zo lang voelde als leerkracht, als moeder, als mens.
Ik ontmoet te veel kinderen met een laag zelfbeeld, teveel kinderen met diepe angst om te falen; teveel ouders die zich niet begrepen voelen; ik ontmoet teveel leerkrachten die het te druk hebben, teveel druk voelen; hun passie niet meer voelen en hun licht zachtjes doven. Leren en lesgeven is teveel.
Ik breng jou in verbinding met jouw natuurlijke kracht
Ik ontmoet je graag in mijn cirkel
 

En de enige weg om eruit te komen is terug naar de eenvoud, terug naar de natuur, terug naar ons ware zelf. Daar kunnen we opnieuw leren, onszelf zien in elke reflectie en ons wortelen..groeien op een manier die bij ons past.
Ik stel mezelf vragen, ik duik de stilte in, ik open me en ik herinner mij. Ik heel mijn oude pijn, ontdoe mij van mijn oude verhaal en sta op in deze wereld waar afgescheidenheid haar masker toont. In deze verwarring voel ik zo mijn verlangen naar een natuurlijke vorm van leren, ontdekken en opgroeien.
Ik zie hoe dit verlangen zich langzaamaan vormt..van binnen naar buiten. Mijn ruimte vult zich met ouders, met kinderen en leerkrachten en coaches met zoveel natuurlijke puurheid; een heerlijke gedragen plek om te landen, thuis te komen; een plek voor inzichten, heling, ontdekking, oefening en creatie. Een plek waar leren weer vanzelf mag gaan. Ik word zowaar mijn eigen school…
Kinderen in mijn praktijk staan op, spreken vanuit hun hart en openen zich voor hun innerlijke wijsheid. Hun licht is groots
En ik zie hen, ik luister, ik open mijn vleugels..nog een beetje meer…
Laten we weer een tribe zijn.

Dankbaar
Het jaar is bijna ten einde en met veel dankbaarheid kijk ik terug op een jaar waarin ik veel ouders, kinderen en leerkrachten mocht ontvangen in mijn heerlijke plek. Een plek die meer is dan zomaar een plek; een plek waar de serene rust, de stilte een bedding is voor mooie bijzondere processen,cirkels, ceremonies en sessies. Een plek waar het licht zichtbaar aanwezig is om ons elke keer opnieuw te blijven herinneren wie we werkelijk zijn.

Ruimte voor nieuwe trajecten
In het nieuwe jaar is er weer ruimte voor kinderen die ondersteuning willen op hun pad, voor ouders die inzichten wensen en kennis willen maken met de kracht van opvoedopstellingen, de kracht van rituelen, voor leerkrachten en kindercoaches die een laagje dieper willen duiken in zichzelf en zich willen openen voor de de eenvoud, de verbinding met de natuur en haar rituelen, de magie van het medicijnwiel.

Kinderen en Sjamanisme
In het nieuwe jaar zal ik ook een groepje starten speciaal voor kinderen die van binnen de roep voelen om te gaan werken met het sjamanisme. Mocht je interesse hebben, stuur me dan een mailtje.

Ik ontmoet je graag

Facebook
Website
Privacy Policy

Copyright © 2021 Natuurlijke flow. All rights reserved

studio29elf