Back to nature-Sjamanisme in jouw praktijk
Kinderen voelen zich heel vaak onbegrepen. In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig kinderen die vast lopen omdat zij overspoeld worden. Op school ervaren ze druk en stress. Hun lijf wordt moe en zelfs ziek. Ze hebben hoofdpijn en buikpijn en willen niet meer naar school; blijven zelfs dagen thuis. Scholen blijven insteken op doelen, presteren en er heerst veel stress bij leerkrachten. Kinderen raken overprikkeld , zetten een muurtje om zich heen of exploderen in boosheid en woede en verliezen zichzelf. Zij zijn aan het overleven in ons schoolsysteem.
Voor deze kinderen, en eigenlijk voor alle mensen, is de natuur een waardevol medicijn. Verbinden met de natuur geeft letterlijk grond onder de voeten en ademruimte. De natuur is een thuis, een basis, waar je gewoon jezelf kunt zijn, zonder prestatiedruk of het gevoel te moeten voldoen. Het geeft rust die je nodig hebt om je vervolgens weer als het nodig is in de drukte te begeven. Daarnaast is de natuur een grote leermeester. In de natuur is alles in balans. Kijken naar de natuur en haar seizoenen, hoe planten en dieren samenleven, haar elementen en de eigenschappen daarvan geeft zoveel mooie inzichten. Daarnaast vertelt onze beleving van de natuur ook weer iets over onszelf. Zo kun je natuur zien als spiegel voor je binnenwereld.
De natuur met haar elementen integreren in je werk als coach, trainer of ouder geeft je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in henzelf. Tegelijkertijd kun je hen inspireren om op een andere manier te kijken, moeilijkheden aan te laten gaan en te transformeren. De natuur is een mooi instrument voor groei en ontwikkeling.
Het is tijd om kinderen weer terug te brengen naar wat zij al lang weten; een herinnering die zij weer zullen voelen wanneer zij in de natuur zijn, hun thuis. De plek waar geen oordeel is, waar je gewoon mag ZIJN…thuis
En thuis is verbonden met het element Aarde en gekoppeld aan bestaansrecht. Het recht om helemaal hier te mogen zijn; het recht om jezelf helemaal te accepteren hier op deze aarde; In mijn jarenlang werken met kinderen, heb ik ontdekt hoe belangrijk het is dat kinderen helemaal gezien worden in wie zij zijn. Dan mogen kinderen helemaal bestaan; met alles wat zij bij zich dragen. Oordeelloos naar hen en hun ouders kijken en niets willen veranderen/fixen voor hen, is de basis voor ontwikkeling. Een veilige bedding is een plek waar je gewoon mag ZIJN; waar alles van binnenuit als vanzelf mag ontstaan…net zoals de natuur. Een zaadje wat aan het kiemen is, kun je immers niet opentrekken. Elke keer weer is de natuur een prachtige metafoor.
In dit programma op maat inspireer ik jou om terug te gaan naar de natuur…back to basic. Terug naar wat van nature al aanwezig is, jouw natuur..zodat jij op jouw manier de natuur in jou kan laten spreken…zodat jij voorbeeld kunt zijn voor veel kinderen en volwassenen..

Werk jij met kinderen, met gezinnen of in scholen als coach en ben jij op zoek naar verdieping in jouw praktijk? Dan neem ik je graag mee op reis in de elementen zodat jij de natuur, jouw natuur in jouw praktijk vorm kan geven.

 

 


Privacy Policy

Copyright © 2019 Natuurlijke flow. All rights reserved

studio29elf